İmplant Tedavisi Ağrılı Mıdır?

İmplant Tedavisi Ağrılı Mıdır?

İmplant tedavisi kaybedilen diş yerine uygulanmaktadır. Özellikle hasarlı diş ya da diş kökü olan kişilerde dişin yerine yeni bir diş takmak için implant tedavisi uygulanmaktadır. İmplant tedavileri işlem sırasında lokal anestezi uygulanarak yapılmaktadır. Bu işlem süresi boyunca hasta herhangi bir acı ya da ağrı hissi yaşamamaktadır. İmplant tedavisi ağız ve çene bölümüne uygulanan işlemlerden biri olduğu için hastalar genel olarak yapılan işlemleri hissedebilmektedir. Fakat herhangi bir ağrı yaşanmamaktadır.

 

İmplant Tedavisi Nedir?

İmplant nedir sorusu için oldukça fazla kişi araştırma yapmaktadır. Son dönemde merak edilen konulardan biri olan implant nedir sorusu için kaybedilen diş yerine yeni diş takma operasyonu olarak yanıt oluşturulmaktadır. Diş eti içerisine yerleştirilen implant ile yeni bir diş kökü oluşturulmaktadır. Bu kökün üzerinde getirilen yeni diş bu açıklığı kapatmaya yardımcı olur. İmplant tedavileri kişiden kişiye değişmektedir. Tedavi süresi kaybedilen diş açıklığının kapatılmasına göre farklılık göstermektedir.


İmplant Tedavisi İyileşme Süreci

Cerrahi bir işlem olan implant tedavileri iyileşme sürecinde hastalık büyük özen göstermesi gereken uygulamalardan biridir. Tedavi süresi boyunca hastalar katı ya da sert besinler tüketmemeye dikkat etmelidir. Aynı zamanda düzenli diş temizliği ve fırçalama da tedavinin ve iyileşme sürecinin hızla tamamlanmasına yardımcı olur. Tedavi sürecinde bu bölge hassasiyeti için çok sıcak ya da soğuk içeceklerden de uzak durulması gerekir. Böylelikle kısa sürede diş eti iyileşme sağlar.

Kategoriler
Benzer Yazılar
Diş Sızlaması Problemi

Diş Sızlaması Problemi

Diş sızlaması b..

Ramazan Ayında Diş Sağlığı

Ramazan Ayında Diş Sağlığı

Ramazan ayı..

Diş Taşı Temizliği Zararlı Mıdır?

Diş Taşı Temizliği Zararlı Mıdır?

Diş ..

Yorumlar
disqus code
İletişime Geç
WhatsApp Telefon