Diş Sızlaması Problemi

Diş Sızlaması Problemi

Diş sızlaması birçok kişinin karşılaştığı bir diş problemidir. Bu nedenle nedeni ve nasıl geçeceği ile tedavisi de birçok kişi tarafından merak edilmektedir.


Diş Sızlaması Nedir?

Diş sızlaması tatlı, ekşi, sıcak ya da soğuk gıdalar ile dişin teması sonucu oluşan sızlamadır. Birçok kişi diş sızlaması problemi yaşadığı için bunun nedenlerini merak etmektedir. Diş çürümeleri ya da diş hassasiyeti ile diş sızlamasının daha fazla olması mümkündür. Aynı zamanda diş iltihapları da diş sızlaması için bir nedendir.


Diş Sızlaması Nasıl Geçer?

Öncelikle diş sızlaması yaşayan kişilerin bir diş hekimine görünmesi gerekir. Sebebi bulunduğunda kolay bir şekilde tedavi edilmesi mümkündür. Diş hekimi tarafından diş sızlamasına sebep olan durumun ortadan kaldırılması için bir tedavi yöntemi belirlenir. Sert olmayan fırçaların kullanılması, diş ipi ya da fırçalama tekniklerini öğrenerek sızlamaları ortadan kaldırmak mümkündür.


Bruksizm Diş Sızlamasına Neden Olur mu?

Diş sızlamasına neden olan bir diğer etken ise bruksizm olarak karşımıza çıkar. Birçok kişi tarafından bruksizm yani diş sıkması rahatsızlığı yaşanmaktadır. Bunu engellemek için mutlaka tedavi olmak ve diş sıkmasının etkilerinden kurtulmak gerekir.

Gece plağı kullanmak, kas gevşetici kullanmak ya da stres terapisi almak bruksizmden kurtulma yolları arasındadır. Bitkisel tedavi yöntemleri ile ya da botoks tedavisi ile de diş sıkmasını engellemek mümkündür. Bunun için bir diş hekimine gitmek ve şikayetleri anlatarak bir tedavi istemek gerekir.

Kategoriler
Benzer Yazılar
Diş Sızlaması Problemi

Diş Sızlaması Problemi

Diş sızlaması b..

Ramazan Ayında Diş Sağlığı

Ramazan Ayında Diş Sağlığı

Ramazan ayı..

Diş Taşı Temizliği Zararlı Mıdır?

Diş Taşı Temizliği Zararlı Mıdır?

Diş ..

Yorumlar
disqus code
İletişime Geç
WhatsApp Telefon