Diş Eksikliklerinde İmplant Tedavisi

Diş Eksikliklerinde İmplant Tedavisi

Diş eksikliklerini gidermek için uygulanan işlemlerden biri implant tedavisidir. Bu tedavi kaybedilen diş yerine yeni bir diş takma ile gerçekleşmektedir. Özellikle dayanıklı olması ile pek çok kişi güven içerisinde implant tedavisini tercih etmektedir. Diş eksikliği için bu uygulamaya ihtiyaç duyulmaktadır. Hastalar yaşadıkları diş ağrısı ya da kırılması nedeni ile diş çekimi ve implant tedavilerine yönelmektedir. Bu işlem diş eksikliği için tercih edilen tedavi yöntemlerinden biridir. İmplant tedavisi diş sağlığı için de önemli olan işlemlerden biridir.

İmplant Tedavisi Nasıl Olur?

İmplant tedavisi ağız içerisi ve çene kemiğine uygulanan tedavi yöntemlerinden biridir. Bu işlem genellikle diş eksiklikleri yerine yapılmaktadır. Son dönemde merak edilen implant tedavi uygulamaları ve iyileşme süreci de hastalar tarafından araştırılmaktadır. İmplant tedavisinde diş eti kemiğine yerleştirilen implant sayesinde dişi tutan yeni bir kök oluşturulmaktadır. Bu kök üzerinde özel diş hazırlanarak yerleştirilmektedir. Kişiye yönelik hazırlanan bu uygulama sonunda diş sağlıklı bir şekilde ağız içerisinde yer almaktadır. Tedavi süreci kişiden kişiye değişiklik göstermektedir.
 

İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?

İmplant tedavi süreleri genellikle birkaç ay devam etmektedir. Özellikle hastanın belirli aralıklar ile uzman tarafından kontrol edilerek durum tespiti yaptırması gerekmektedir. İmplant öncesinde çekilen diş yerinin 2 ya da 3 ay süre içerisinde iyileşmesi ve tamamen kapanması beklenir. İyileşen bu bölge üzerinde daha sonra implant tedavisi uygulanmaya başlanır.

Kategoriler
Benzer Yazılar
Diş Sızlaması Problemi

Diş Sızlaması Problemi

Diş sızlaması b..

Ramazan Ayında Diş Sağlığı

Ramazan Ayında Diş Sağlığı

Ramazan ayı..

Diş Taşı Temizliği Zararlı Mıdır?

Diş Taşı Temizliği Zararlı Mıdır?

Diş ..

Yorumlar
disqus code
İletişime Geç
WhatsApp Telefon