Diş Çekimi Sonrası Yapılması Gerekenler

Diş Çekimi Sonrası Yapılması Gerekenler

Diş çekim işlemleri genellikle kurtarılamayacak dişler için yapılmaktadır. Bunun yanında ağrılı 20'lik diş çekimleri de bulunmaktadır. Pek çok hasta diş çekimi konusunda endişe duymaktadır.

Özellikle diş çekimi ağrılı mıdır sorusu oldukça fazla kişinin merak ettiği konulardan biridir. Diş çekiminden sonra açık olan bölgeye herhangi bir yiyecek kaçmaması için dikkat edilmelidir. Özellikle iyileşme sürecini hızlandırmak için gargara ya da tuzlu su gibi ürünler kullanılmaktadır. Çekilen diş yerinin iltihap kapmaması için günde 2 kere düzenli olarak dişin fırçalanması gerekmektedir.

 
Diş Çekimi Neden Yapılır?

Diş çekimi pek çok kişi için yapılmaktadır. Bu durum dişin kurtulamayacak olması ile çekilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Diş çekiminin nedeni genellikle çürük kaynaklı olabilmektedir. Aynı zamanda 20'lik diş çekimi ya da ağrıyan dişler için çekim de yapılmaktadır. Diş çekimi yapılmasının nedenlerinden bir diğeri ise bozuk diş yapısıdır. Dişlerin düzgün bir görünüme kavuşması için dişte çekim yapılarak düzeltmeler sağlanmaktadır.

 

Diş Çekimi Ağrılı mıdır?

Diş çekimi ağrılı mıdır sorusu için ilk olarak dişin bölgesi ya da iltihaplı olup olmamasına bakılmaktadır. Hassas diş yapısına sahip olan kişiler acıyı hissetme konusunda korku duyabilmektedir. Diş çekimi öncesinde dişin tüm bölümü uyuşturulmaktadır. Diş çekim işlemlerinde ağrı hissi çok fazla yaşanmamaktadır. Özellikle uyuşturulan diş için çekim öncesinde kontrol yapılmaktadır. Böylelikle hasta herhangi bir acı ya da ağrı yaşamadan rahatlıkla diş çekimi yaptırmaktadır.

Kategoriler
Benzer Yazılar
Diş Sızlaması Problemi

Diş Sızlaması Problemi

Diş sızlaması b..

Ramazan Ayında Diş Sağlığı

Ramazan Ayında Diş Sağlığı

Ramazan ayı..

Diş Taşı Temizliği Zararlı Mıdır?

Diş Taşı Temizliği Zararlı Mıdır?

Diş ..

Yorumlar
disqus code
İletişime Geç
WhatsApp Telefon