Sıkça Sorulan Sorular

En Çok Sorduğunuz Sorular
Sıkça Sorulan Sorular sayfamızda, hastalarımızın en çok sorduğu soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Bu bölüm, hizmetlerimiz, ürünlerimiz ve web sitemizle ilgili genel soruları kapsar. Eğer sorularınızın yanıtlarını bulamazsanız, lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.

Bu listede yer almayan sorularınız için lütfen iletişim sayfamızı ziyaret edin. Size en kısa sürede yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız!

Sıkça Sorulan Sorular

Sorularınızın cevabına buradan ulaşabilirsiniz.

Çocuklar 3-4 yaşına geldiklerinde diş fırçalamaya başlamalıdır.

Günümüz diş hekimliğinde implant uygulamaları (kemiğe vida) ile takma çıkma protez kullanma mecburiyeti ortadan kalkmıştır.

Bu sistemde alt yapı olarak metal yerine beyaz bir renge sahip olan zirkonyum alaşım kullanılır. Sistemin en büyük avantajı, ulaştığı çok yüksek dayanılılıkla, arka bölgedeki köprülerde tam estetik bir görünüm sağlamaktır.

Ortodonti çarpık dişlerin düzeltilmesi; diş, çene ve yüzeydeki uyumsuzlukların giderilmesi ile ilgilenen bir bilim dalıdır. Çocukların 7 yaşında ortodonti uzmanı tarafından muayene edilip, ortodontik tedaviye ihtiyacı olup olmadığı belirlenmelidir.

Ağız bakımı büyük önem taşır. Orta yumuşaklıkta bir fırça kullanmak gerekir. Diş ipi kullanmak hijyen sağlanması için önem taşır. Elma, havuç gibi sert yiyecekler kesilerek yenilmelidir. Karamel gibi yapışkan yiyecekler braketlere yapışıp hem çürüklere hem de braketlerin kırılmasına sebep olur. Ortodontik braketler gülüşünüzü düzenlemek ve sağlığınıza kavuşmak için en iyi seçeneklerden biridir.

Beyazlatma dişlerin yapısında (mine ve dentin tabakasında) oluşan renklenmeleri giderme işlemidir. Şu anda bilinen iki değişik beyazlatma yöntemi vardır. Bunlardan ilki hastanın kendi başına uygulayacağı (home bleaching) bir yöntemdir. İkincisi ise klinikte hekiminiz tarafından yapılan (Office bleaching) beyazlatmadır.

Derin çürükler ya da kırık dişlerdeki bakteri ve mikroplar, dişin özü denilen ortasındaki yumuşak tabakada iltihaba yol açar ve burada bulunan sinirlerin ölümüne neden olur. İltihaplanmış pulpa çıkarılmazsa, diş ve çevre dokular da iltihaplanır, sonunda diş tamamen kaybedilebilir.

Günümüz diş hekimliğinde implant uygulamaları (kemiğe vida) ile takma çıkma protez kullanma mecburiyeti ortadan kalkmıştır.
İletişime Geç
WhatsApp Telefon